Маст за пржење - Frying

Растителна маста за пржење.

Производот се карактеризира со исклучителна стабилност при употреба на високи температури, преку специфична комбинација на масла.

Може да ја зголеми температурата на пржење или да го намалите времето потребно за тоа, без ризик да добиете несакани мириси на оксидирано (граниво) и изгорено масло.

Се карактеризира со екстремно низок вискозитет што ја намалува количината што се задржува нао пржените производи.

Во споредба со сончогледовото масло, FRYING е 9 пати постабилно и во споредба со палминото масло комерцијално познато како „масти за пржење” и неговите олеински фракции-, 4 пати е постабилно, што ги прави мастите практично непроменети додека не се исцрпат за време на обработката.

Пакувањата со масти за пржеее FRYING се само ицрвени, што не е случајно – овој спектар на бои не дозволива сончевата светлина да стигне мастите и да ги катализира реакциите на пероксид.

ХоРеКа продукти: