Olivno olje, pridobljeno iz jedrca oljčnega ploda z ekstrakcijo.
Vsebnost sadne vode v tem oljčnem olju je manjša v primerjavi z Extra Virgin in je nadomestni izdelek za potrošnjo, kozmetiko itd.
Primerno za splošno uporabo, kot tudi za izdelke, ki so podvženi toplotni obdelavi – piškoti, krekerji, za kuhanje in pripravo testenin in peciva – ciabatta, rogljički, zvitkii, pite itd.
Po rafiniranju je Pomace dolgo ohranil nizke vrednosti kislin in peroksidnega števila.
Олио:

