Maslinovo ulje dobiveno iz koštice ploda masline ekstrakcijom.
Sadržaj voćne vode u ovom maslinovom ulju je manji u odnosu na Extra Virgin i predstavlja alternativni proizvod za konzumaciju, kozmetiku i sl.
Pogodno za opću upotrebu, kao i za proizvode koji su podvrgnuti toplinskoj obradi – keksi, krekeri, za kuhanje i pripremu tjestenine i peciva – ciabatta, kroasani, lepinje, pite itd.
Nakon rafiniranja, Pomace dugo zadržava niske vrijednosti kiselina i peroksidnog broja.
Олио:

